29 maja 2019

SZPARAGI Z SEREM FETA

Składniki: Świeże szparagi zielone (najlepsze cienkie) Ser Feta – plaster ok. 150g Oliwa Przyprawy – sól, pieprz Przygotowanie: Szparagi obrać i odciąć twarde końce. Na rozgrzaną […]
28 maja 2019

SAŁATKA GRECKA

Składniki: Pomidory – dwa duże Ogórek zielony Czerwona cebula Papryczki mini macedonian Ser Feta – plaster (150g) Oliwa Suszone oregano Przygotowanie: Pomidory pokroić w ćwiartki Ogórka […]
27 maja 2019

TIROKAFTERI – OSTRA PASTA SEROWA

Składniki: Ser feta P.D.O. 150g (owczo-kozi) Łyżka jogurtu greckiego gęstego (lub śmietany) Papryczka chilli – dwie małe sztuki Oliwa extra virgin – łyżka stołowa Przygotowanie: Papryczkę […]
27 maja 2019

SER SAGANAKI SMAŻONY

Składniki: Ser saganaki 200g (na dwie osoby) Przygotowanie: Na rozgrzaną suchą patelnię kładziemy plastry sera i smażymy ok. 2-3 minuty z każdej strony. Podajemy natychmiast po […]