Greckie słodycze są naprawdę słodkie. Ale co Wy na oryginalny deser na bazie słonego sera? Feta saganaki z miodem jest tak pyszna, że tego smaku z całą pewnością nie zapomnisz!
Fetę saganaki z miodem skosztujesz niemal w każdej greckiej tawernie. Czasem jest to plaster sera zawinięty w filo, ale często fetę obtaczamy w mące i smażymy w oliwie bez panierki.
Prawdopodobnie, gdy raz spróbujesz fetę z miodem, będziesz do niej często wracał myślami. Teraz pomogę Ci nie tylko wspominać o tym deserze, ale zdradzę, jak prosto przygotować fetę saganaki z miodem i zaskoczyć niezwykłym smakiem domowników, a może nawet gości.
Składniki (dwie porcje):
Jak widać lista składników jest krótka, a wszystko co greckie kupisz na oliwowo.pl
Przygotowanie:
Feta z miodem smakuje najelpiej od razu po usmażeniu (podajemy na ciepło). Super ważny czynnik udanego dania to dobór tylko oryginalnych produktów. Z pseudo fety deser się nie uda. Miód tymiankowy zaś, nadaje smak ziołowy i nie potęguje słodyczy.