26,00 zł
Twardy żółty ser dojrzewający kozi
Brak w magazynie
Ser kozi półtwardy to typ sera szwajcarsko-holenderskiego. Co to oznacza? W skrócie, ser dojrzewa dość krótko (1-3 miesięcy), nie ma dziur, jest raczej aksamitny, miękki. Oczywiście, jak najbardziej pochodzi z północnej Grecji. Do produkcji sera stosuje się TYLKO mleko kozie. Mleko pochodzi od zwierząt z wolnego wypasu.
Delikatny w smaku, lekko pikantny. Świetnie nadaje się do wina, czy na kanapki.
Ser jest oryginalnie zapakowany w vacuum.
Ser kozi półtwardy uzupełni każdą grecką deskę serów. Spożywamy go w formie przekąsek, zarówno na ciepło jak i na zimno. Najczęściej spotkamy go w towarzystwie oliwek, sucharków i retsiny. Świetnie się zapieka. Producent rekomenduje, jako prawdopodobnie najlepszy ser do tostów. Pełen wapnia i białka.
Do greckiej deski serów polecamy: ser feta, kozi półtwardy, gravierę, kefalogravierę, gravierę z tymiankiem i chilli. Niewątpliwie ten zestaw uzupełni halloumi prosto z Cypru. Podsumowując, deskę serów skomponujesz w naszym sklepie.
Waga netto: 220g
Waga brutto: 220 g
Skład: mleko pasteryzowane kozie, podpuszczka mikrobiologiczna, min. tłuszcz 40%, max. wilgotność 45%.
Po otwarciu należy przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu dziesięciu dni.
Data przydatności do spożycia: 6 miesięcy od daty zakupu.
Należy podkreślić, że produkt nie zawiera żadnych konserwantów, barwników i innych zbędnych składników.
Producent: Arvanitis
Dostępne objętości: 220g, 2kg
UWAGA: ZE WZGLĘDU NA SPECYFIKĘ PRODUKTU REKOMENDUJEMY ODBIÓR OSOBISTY
Wartość odżywcze w 100g sera koziego półtwardego:
Wartość energetyczna [kcal]: 339
Białko [g]: 22,6
Węglowodany [g]: 3,3
Tłuszcze [g]: 26,1
Tłuszcze nasycone [g]: 14,3
Sól [g]: 2,5
Waga | 0.22 kg |
---|---|
Producent |
Musisz się zalogować, aby dodać opinię.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.