14,00 zł
Oliwki Kalamata wyostrzą smak każdej śródziemnomorskiej sałatki.
Na stanie
Jak podawać oliwki kalamata?
Oliwki Kalamata drylowane wyostrzą smak każdej śródziemnomorskiej sałatki. Doskonałe do dań gorących, np. do pizzy, pasty, czy zapiekanki. Oliwki Kalamata są podstawowym składnikiem tapenady, czyli pasty z oliwek (z dodatkiem kaparów, bazylii i czosnku).
Wielkość oliwek: jumbo 161-180 szt/kg
Waga netto: 370 g; 200 g oliwek odsączonych (tylko oliwki)
Waga brutto: 500 g
Skład: oliwki, woda, sól morska, ocet winny, oliwa
Produkt naturalny, niepasteryzowany. Wypukłe wieczko nie świadczy o tym, że produkt jest niepełnowartościowy.
Po otwarciu należy przechowywać w warunkach chłodniczych.
Data przydatności do spożycia: 6 miesięcy od daty zakupu
Producent: Samaras
Produkt naturalny, bez konserwantów.
Dostępne objętości: 1500ml, 350ml
Wartości odżywcze w 100g oliwek:
Wartość energetyczna [kcal]: 125
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]: 1.78
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]: 8.87
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]: 1.42
Węglowodany ogółem [g]: 4.1
Cholesterol [mg]: 0
Sacharoza [g]: 0.1
Błonnik pokarmowy [g]: 2.4
Sód [mg]: 2400
Potas [mg]: 55
Wapń [mg]: 61
Fosfor [mg]: 17
Żelazo [mg]: 1.6
Magnez [mg]: 22
Witamina A* [g]: 30
Beta-karoten [g]: 180
Witamina E [mg]: 1.99
Niacyna (Witamina PP) [mg]: 0.1
Waga | 0.37 kg |
---|---|
Producent |
Musisz się zalogować, aby dodać opinię.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.