20,00 zł
Twardy żółty ser dojrzewający owczo-kozi
Na stanie
Graviera to twardy ser dojrzewający (ok. 6 miesięcy) z Krety. Do produkcji sera stosuje się TYLKO mleko owcze i kozie. Delikatny w smaku ser graviera, lekko słodki jest doskonały na kanapki i jako przystawka do wina.
Graviera jest chyba najbardziej znanym serem na Krecie. najczęściej podawany do oliwek, sucharków, wina lub spożywany na slodko, z dodatkiem miodu.
Ser jest oryginalnie zapakowany w vacuum.
Jak podawać?
Ser graviera do podawania na kanapki, na deskę serów może być spożywany także jako przekąska, zarówno na zimno jak i na ciepło.
Waga netto: 230g, odsączony ser (+/- 15g)
Waga brutto: 240 g
Skład: mleko pasteryzowane owcze i kozie, podpuszczka mikrobiologiczna, min. tłuszcz 40%, max. wilgotność 38%.
Po otwarciu należy przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu dziesięciu dni.
Data przydatności do spożycia: 6 miesięcy od daty zakupu
Producent: AERAKIS
Dostępne objętości: 240g
UWAGA: ZE WZGLĘDU NA SPECYFIKĘ PRODUKTU REKOMENDUJEMY ODBIÓR OSOBISTY
Wartość odżywcze w 100g sera graviera:
Wartość energetyczna [kcal]: 388
Białko [g]: 25,43
Węglowodany [g]: 1.0
Tłuszcze [g]: 40.00
Tłuszcze nasycone [g]: 14.50
Sól [g]: 2.0
Waga | 0.31 kg |
---|---|
Producent |
Musisz się zalogować, aby dodać opinię.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.