15,50 zł
Pieczona papryka z nutką pikantności
Na stanie
Prawdziwa, gęsta pasta z papryki florinis powstaje ze specjalnego gatunku papryki. To papryka florinis, długa, mięsista czerwona papryka dojrzewająca w słońcu.
Oczywiście taką tapenadę można zrobić samemu, ale szkoda czasu no i półprodukty muszą być orygnialne (nie zawsze do zdobycia). . Dodatek chilli podkręca smak tapenady z papryki pieczonej.
Produkt wegański. Nie zawiera konserwantów.
Pikantna tapenada z pieczonej papryki pasuje do makaronów, grillowanych warzyw, mięs lub ryb. Do grzanek, pieczywa, dipów. Gęsta konsystencja sprawia, że tapenadę można spożywać na zimno, np. zamiast keczupu lub dip do warzyw, focacci, chipsów, pit.
Pitę najlepiej zrobić własnoręcznie. Podrzucam przy okazji PRZEPIS NA PRAWDZIWE PITY.
Ostatnio zrobiłam świetną przystawkę z oliwek, fety i właśnie tapenady. Fetę pokroiłam w kostkę i wymieszałam w paście razem z oliwkami.
Waga netto: 260g
Waga brutto: 400 g
Skład: pieczona czerwona papryka (90%), oliwa z oliwek extra virgin, pomidor, ocet winny, cukier, pap-
ryka, czosnek, przyprawy. Regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Po otwarciu należy przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu dziesięciu dni.
Data przydatności do spożycia: 12 miesięcy od daty zakupu
Producent: PELLA
Dostępne objętości: 260g
Wartość odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna [kcal]: 91.3
Białko [g]: 1.8
Tłuszcze [g]: 16.1
Tłuszcze nasycone [g]: 2.1
Węglowodany [g]: 11.2
Cukier [g]: 10.7
Sód [g]: 0.131
Waga | 0.4 kg |
---|---|
Producent |
Musisz się zalogować, aby dodać opinię.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.