Sklep

oliwki nadziewane migdałem i jalapeno Oliwowo
OLIWKI NADZIEWANE CZOSNKIEM i JALAPENO, 450 G NETTO
3 lutego 2023
TAPENADA Z PIECZONEJ PAPRYKI I BAKŁAŻANA
15 lutego 2023

PIKANTNA TAPENADA Z PIECZONEJ PAPRYKI

15,50 

Pieczona papryka z nutką pikantności

Na stanie

SKU: 8122-902CC_20151128121723-1-2 Kategorie: ,

Pikantna tapenada z pieczonej papryki pachnie Grecją, słońcem i grillem.

Prawdziwa, gęsta pasta z papryki florinis powstaje ze specjalnego gatunku papryki. To papryka florinis, długa, mięsista czerwona papryka dojrzewająca w słońcu.

Oczywiście taką tapenadę można zrobić samemu, ale szkoda czasu no i półprodukty muszą być orygnialne (nie zawsze do zdobycia). . Dodatek chilli podkręca smak tapenady z papryki pieczonej.

Produkt wegański. Nie zawiera konserwantów.

Jak podawać tapenadę z pieczonej papryki?

Pikantna tapenada z pieczonej papryki pasuje do makaronów,  grillowanych warzyw, mięs lub ryb. Do grzanek, pieczywa, dipów. Gęsta konsystencja sprawia, że tapenadę można spożywać na zimno, np. zamiast keczupu lub dip do warzyw, focacci, chipsów, pit.

Pitę najlepiej zrobić własnoręcznie. Podrzucam przy okazji PRZEPIS NA PRAWDZIWE PITY.

Ostatnio zrobiłam świetną przystawkę z oliwek, fety i właśnie tapenady. Fetę pokroiłam w kostkę i wymieszałam w paście razem z oliwkami.

Waga netto: 260g

Waga brutto: 400 g

Skład: pieczona czerwona papryka (90%), oliwa z oliwek extra virgin, pomidor, ocet winny, cukier, pap-
ryka, czosnek, przyprawy. Regulator kwasowości: kwas cytrynowy.

Po otwarciu należy przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu dziesięciu dni.

Data przydatności do spożycia: 12 miesięcy od daty zakupu

Producent: PELLA

Dostępne objętości: 260g

 

Wartość odżywcze w 100g produktu:

Wartość energetyczna [kcal]: 91.3

Białko [g]: 1.8

Tłuszcze [g]: 16.1

Tłuszcze nasycone [g]: 2.1

Węglowodany [g]: 11.2

Cukier [g]: 10.7

Sód [g]: 0.131

Waga 0.4 kg
Producent

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “PIKANTNA TAPENADA Z PIECZONEJ PAPRYKI”