Łosoś marynowany w sosie sojowym najłatwiejszy! Zanurz go w sosie sojowym (a właściwie w mieszance magi i sosu sojowego) i po 24h masz gotowe danie!
Jeszcze nie próbowałeś surowego łososia marynowanego w sosie sojowym? Przekonaj się, dlaczego powinieneś spróbować tego smakowitego dania, które połączy Twoje podniebienie z korzyściami dla zdrowia. Jakie są skuteczne właściwości smakowego fenomenu?
- surowy łosoś jest bogatym źródłem omega-3, niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych.
- sos sojowy jest doskonale znany ze swych antyoksydacyjnych właściwości
- dodatkowo grecka oliwa działa jak konserwant, więc łososia możesz przygotować wcześniej (np. przed imprezą)
Nie tylko smak i korzyści zdrowotne czynią, że łosoś marynowany w sosie sojowym jest tak atrakcyjnym, ale także uniwersalny. Możesz go podać jako przekąskę na przyjęciu, jako dodatek do sałatki lub zamarynować w ciekawych przyprawach i ugotować. Ogranicza Cię tylko wyobraźnia!
Łosoś marynowany w sosie sojowym – przepis:
Składniki:
- surowy łosoś – 250g
- magi
- sos sojowy (prawdziwy na Bakalarskiej😉
- cebula szalotka
- łyżeczka cukru
- koperek
- oliwa grecka
- sezam
Przygotowanie:
- Filet z łososia bez skóry pokroić w mała kosteczkę (ok. 0.7cm-1cm)
- Łososia zalać magi i sosem sojowym w proporcji 3:1, tak, aby sos pokrył łososia
- Rybę odtsawić do lodówki na 24h
- Po dobie posiekać cebulę i trochę posłodzić. Odtsawić na godzinę do lodówki
- Po godzinie, połączyć łososia z cebulą, dolać oliwę, posypać sezamem i posikanym koperkiem.
- Potrawa gotowa do spożycia!
Nie czekaj dłużej! Wybierz łososia marynowanego w sosie sojowym i doświadcz niezwykłych smaków oraz korzyści zdrowotnych. Twoje podniebienie będzie wdzięczne, a Twoje ciało podziękuje Ci za decyzję sprzyjającą zdrowiu. Przekonaj się sam i wróć do nas po kolejną porcję tych smakowitych i skutecznych kawałków łososia!